Purhab szigetelés

Régi elképzelésünk vált valóra a tavalyi év végén, új szórt purhab hőszigetelés és poliurea bevonat készítésére alkalmas GRACO REACTOR A-XP1 berendezés beszerzésével.

A purhabot szinte mindenki ismeri általános értelemben….

A szórt purhab hőszigetelés azonban valami más!

Egy különleges tulajdonságokkal rendelkező hőszigetelés, melyet helyszínre kitelepülve bármilyen száraz és pormentes felületre ki tudunk juttatni a Megrendelő által kért vastagságban, amennyiben a bedolgozandó felülettől 40 m távolságban utánfutós kisteherautóval a megállás biztosított. A berendezés működéséhez szükséges áramot aggregátorral, a levegőt csavarkompresszorral biztosítjuk, így a Megrendelőnek infrastruktúrát a munkálatokhoz nem kell biztosítania.

A szórt purhab egy kétkomponensű poliuretán hab, mely lehet lágy – nyitott cellás, félmerev és kemény – zárt cellás.

A nyitott cellás hab nem lépésálló, terhelés esetén a hab összetörik, elveszítve a kedvező tulajdonságait, ezért azt kizárólag olyan helyre szabad felhasználni, amelynek használata során biztosított a szigetelő anyag terheletlensége pl. nem járt padlásfödémnél, tetőtérbeépítésnél szarufák közötti hőszigetelésként vagy könnyűszerkezetes épületeknél a külső és belső szerkezet közötti hőszigetelésként, stb.

A zárt cellás hab teljesen lépésálló, kifújást követően a szilárdulás után azonnal terhelhető, megfelelő hőszigetelő réteget biztosítva talajban, aljzatban, tartályokon, lemezburkolatok alatt.

Az, hogy melyik fajtát javasoljuk a felhasználás céljától és az épületen belüli elhelyezkedésétől függ.

A kivitelezés folyamata minden fajtánál ugyanaz. A felhordás során folyékony – festékszerű – anyagot juttatunk a felületre, mely lehet fal, tetőfólia, OSB lap, deszkázat, lemez stb. A két komponenst a szórópisztolyban történő találkozást követően juttatjuk ki a felületre. Az egyvelegben nagyon rövid időn belül beinduló kémiai folyamat eredményeként pár másodperc alatt a nyitott cellás habnál 100:1 arányban, míg a zárt cellás habnál 40:1 arányban felhabosodik. Ekkor speciális illatanyagú gőz távozik a habból, mellyel egyidejűleg milliónyi apró légcellából álló rugalmas habpaplan jön létre, mely légzáró és kiváló hőszigetelő képességű folyamatos – hézag nélküli hőszigetelés. A folyékony szórt anyag a legkisebb résekbe is be tud jutni, így a repedéseket teljesen le tudja zárni.

Egyetlen hátránya, hogy a kialakított felület egyenletlen felületű, így az látszó felületként nem feltétlenül elképzelhető.

A nyitott cellás habnál a felesleges anyag könnyen levágható, így a felület alkalmas száraz falazat készítésére vagy más felületképzésre.

A piacon fellelhető anyagok között egyedülálló termék, különlegessége a speciális tulajdonságai: a rendkívül alacsony hővezetési tényezőn kívül a páraáteresztő és a légzáró képesség, mely tulajdonságok együttesen „lélegző” léggátat képeznek az épület szórt purhab hőszigeteléssel leszigetelt részén.

Az eredmény egy kiváló minőségű szigetelés, mely hosszú távon is mérettartó mivel nem zsugorodik, ezáltal hőhidak kialakulását nem eredményezi az évek múlásával.

A belső terekben a hőszigetelés hiánya miatt kialakult légáramlások megszűnését követően a komfortérzet növekszik és hosszú távon alacsonyabb fűtési illetve hűtési költségeket eredményez.

Amennyiben hőszigetelés készíttetésén gondolkodik ismerkedjen meg a szórt purhab hőszigeteléssel!

Kérje ingyenes árajánlatunkat, akár helyszíni felméréssel is előre egyeztetett időpontban.

Megtekinthető adatlapok és nyilatkozatok