Szolgáltatások

HOMOKSZÓRÁS

A megrendelői igények szélesebb kiszolgálása érdekében munkálatainkat helyszíni kiszálással, mobilan is végezzük. Továbbá a megtisztított felületekre alaphozó- illetve fedő bevonatok felhordását is vállaljuk kis és nagy felületeken egyaránt, akár ipari minőségű festékanyag biztosításával.
Szolgáltatások

A homokszórásról

Homokszórás, szemcseszórás sűrített levegőbe vegyített kvarchomok szemcsével történő tisztítási eljárás, mely alkalmazható fa, fém, kő, műkő, terméskő, tégla, beton felület tisztítására.

Előnye, hogy minden felesleges réteget eltávolít és a teljesen tiszta vagy málló rétegektől mentes felület az új bevonat számára egy jól tapadó, érdes felületet eredményez, így megfelelő felületkezelő anyagok felhordását követően tartós bevonatok készíthetőek.

Bizonyos felületek esetén lehetőség van nedves szemcseszórásra, mely a magasnyomású mosáshoz hasonló eljárás. A kiáramló nagynyomású vízbe homokszemcsék kerülnek vegyítésre, növelve annak tisztító hatását. Előnye, hogy nem jár akkora porképződéssel, mint a hagyományos homokszórás.
Fém felületeknél lehetőség van a málló rétegek teljes vagy részleges eltávolítására megrendelői igény szerint épületszerkezetekről, tartályokról, pótkocsikról, felnikről, kerítésekről, csövekről.

Fa felületeknél a festékek, lakkok, az elöregedett részek eltávolíthatóak, továbbá fa erezetének kiemelésére is alkalmas eljárás, ami alkalmazható faburkolatok, mennyezetek, bútorok, és egyéb faszerkezetek tisztítására, antikolására.

Tégla, kő illetve műkő és beton felületekről is teljes mértékben eltávolítható a mohásodás, vízkövesedés, cementfátylak, ezáltal új megjelenést -egyediséget- adva a felületnek kül- és beltérben egyaránt.
A vállalási árajánlatunkat szemrevételezés vagy próbaszórás során nyert tapasztalat alapján adjuk meg. A munkálatokat telephelyünkön vagy helyszíni kitelepüléssel végezzük.

Helyszíni kitelepülés során figyelembe kell venni, hogy a helyszínnek megközelíthetőnek kell lennie kis tehergépkocsival, ami egy diesel meghajtású csavarkompresszort vontat. A csavarkompresszor a homokszóró tartállyal légtömlővel van összekötve, amitől a munkavégzés akár 50 m távolságra is lehetséges. A technológiából adódóan a szórás közvetlen közelében megnövekedett por- és zajkibocsátásra kell számolni. Meglévő épületeken végzett munkálatok során más szakipar jelenléte nem javasolt a hatásterületen belül.

A munkálatokat minimum két fő végzi. A szemcseszórást végző kolléga egy speciális védőöltözetben dolgozik, ami megvédi őt a homokszórás fizikai behatásaitól és egyben friss levegőt biztosít számára. A gépkezelő kolléga kezeli és kiszolgálja a homokszóró tartályt anyaggal és figyelemmel kíséri a csavarkompresszort.

A tisztítást követően a felületek portalanítjuk és igény szerint alapozó és fedőbevonattal látjuk el. A nagy felületeken a festési munkálatokat airless tecnológiájú festőgéppel végezzük, mely gyors előrehaladást eredményez.

Tisztítási munkálatainkat kiterjesztettük a saválló felületek üveggyöngyözésével, mellyel szintén állunk megrendelőink rendelkezésére!

Munkálataink szerteágazóak, a legkisebbek berendezési tárgyaktól egészen a legnagyobb épületekig végzünk tisztítási és festési munkálatokat. Célunk az, hogy a partnereink elégedettek legyenek az elvégzett munkálatokkal és hosszabb távon együttműködhessünk magánemberekkel és vállalkozásokkal egyaránt.

Tisztelt Érdeklődő, a szemcseszórás vállalási árát a kivitelezés feltételeinek ismeretében egyedi ajánlattal adjuk meg. Irányárainkról bővebb tájékoztatást telefonon, vagy e-mailben tudunk nyújtani.